Dani Pedrosa naar GAMMA Racing Day

Laatste update: 19 mei 2016 10:23
Repsol Honda MotoGP Team met Dani Pedrosa kom op 7 augustus a.s. naar de GAMMA Racing Day op het TT Circuit in Assen.

Het Repsol Honda MotoGP team verzorgt met coureur Dani Pedrosa op de fabrieks-Honda RC213V een MotoGP-demonstratie op het TT-circuit Assen als onderdeel van het demoprogramma van GAMMA’s gratis racedag. De Red Bull atleet en topper uit het wereldkampioenschap MotoGP komt zondag 7 augustus twee keer in actie en motor en coureur zijn die dag te bewonderen in de GAMMA Racing Day paddock.

 

Wereldster Pedrosa

3 wereldtitels en 51 Grand Prix-overwinningen waarvan 28 in de ‘Koningsklasse’ MotoGP; de komst van Repsol Honda fabriekscoureur Dani Pedrosa zet zelfs voor het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa een nieuwe standaard. Nog nooit maakte een coureur met zoveel Grand Prix-overwinningen op zijn naam deel uit van het demonstratieprogramma van GAMMA’s racedag! De 30-jarige Spanjaard werd wereldkampioen 125cc in 2003 en direct daarna wereldkampioen 250cc in 2004 en 2005, waarna hij in 2006 promoveerde naar de MotoGP-klasse. Pedrosa behoort tot de absolute top in MotoGP en heeft na Valentino Rossi en Jorge Lorenzo van de actieve coureurs het grootste aantal overwinningen in de ‘koningsklasse’ op zijn naam staan.

 

Repsol Honda RC213V

Er valt eigenlijk geen prijskaartje te hangen aan Honda’s MotoGP fabrieksmotor. De meer dan 240 pk-sterke prototype racer is in staat om topsnelheden van bijna 350 kilometer per uur te behalen. Alleen al het opwarmen van dit 1000cc 4-cilinder MotoGP-kanon, waarschijnlijk de meest kostbare racemotor ter wereld, is een attractie op zich. Het Repsol Honda team domineerde met australiër Mick Doohan jarenlang de ‘koningsklasse’ van het FIM Motorcyle Roadrace World Championship. In het ‘MotoGP-tijdperk’ won het team de wereldtitel met Valentino Rossi (2002 en 2003), Nicky Hayden (2006) en recent met Marc Márquez (2013 en 2014).

 

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het gratis toegangsbewijs, verkrijgbaar vanaf eind juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl, trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer.

Nieuws in Assen

Meer nieuws