DNK Theater start nieuwe seizoen met Smaakvol theater

Laatste update: 13 juli 2020 00:00

Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn op woensdagavond 26 augustus niet alleen te zien in DNK Theater Assen, maar tegelijkertijd op drie andere locaties in de stad.

De voorstelling ‘Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het samen’ is de eerste in de reeks Smaakvol Theater, waarbij DNK live voorstellingen streamt naar samenwerkende restaurants in Assen. Met het concept Smaakvol Theater won DNK de grote Noordelijke Cultuurpitchprijs ‘Cultuur op afstand’ van o.a. VNO-NCW Noord, MKB Noord, NDC Mediagroep en de 3 noordelijke provinciale marketingorganisaties. Een uniek project in het theaterlandschap waarmee DNK ondanks de coronamaatregelen nieuwe en toekomstbestendige kansen grijpt.

DNK heeft de ambitie om maandelijks een editie van Smaakvol Theater te organiseren. Voor en tijdens een voorstelling in DNK’s Grote Zaal serveren wisselende horecaondernemingen een passend menu. Vanuit DNK Theater zien circa 200 mensen de voorstelling èn tegelijkertijd kunnen tientallen anderen live dezelfde voorstelling via een streamingsdienst in de deelnemende restaurants beleven. Een echte theaterbeleving doe je nu eenmaal samen.

Drie nieuwe theaters en vier extra in wording
Direct na het winnen van de grote Noordelijke Cultuur Pitchprijs toonden Asser horecagelegenheden waaronder Hotel De Jonge, Touché, Grand Café ‘t Wapen, Het Pannenkoekenschip, Liff, Bij Jaap en The Black Tie hun interesse. DNK voerde vruchtbare gesprekken met alle locaties en inventariseerde per gelegenheid de technische mogelijkheden. Bij elke editie van Smaakvol theater wisselt de samenstelling van de deelnemende restaurants.

Smaakvol Theater #1 – Brigitte Heitzer en René van Kooten
Op woensdag 26 augustus is ‘Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het samen’ te zien in zowel de Grote Zaal van DNK Theater als in Liff, The Black Tie en Bij Jaap.

Heitzer en Van Kooten worden in deze vorm van interactief theater extra uitgedaagd en krijgen de mogelijkheid om te spelen voor een groter publiek dan in de theaterzaal alleen, die in de anderhalve meter samenleving slechts beperkt bezet mag worden. DNK vergroot hiermee de mogelijkheden om eigen en nieuw publiek te blijven verrassen met optredens en stimuleert hiermee extra bestedingen in de lokale economie.

Smaakvol Theater #2 – Pé & Rinus
Op vrijdag 11 september presenteren Peter de Haan en Frank den Hollander in het kader van Smaakvol Theater hun ‘Pé & Rinus goan weer los: de anderhalve meter sessies’ in Het Wapen van Drenthe, het Pannenkoekenschip, Hotel de Jonge en Touché in Assen. De mannen staat dit jaar 40 jaar samen op het podium en kijken in deze sessies terug op hun carrière, maar zien om zich heen ook genoeg nieuwe onderwerpen om over te zingen. Want na al die jaren is er nog steeds niks leuker dan samen, al is het dan met anderhalve meter tussenruimte, over dat podium te ‘rauzen’.

Online kaartverkoop
De kaartverkoop start dinsdag 7 juli om 10:00 uur voor Vrienden van DNK en om 16:00 uur voor regulier publiek. Bezoekers kopen via dnk.nl voor €7,50 per persoon een ticket voor de stream vanuit een restaurant naar keuze en rekenen op de avond zelf bij het restaurant hun eten en drinken af. Tickets kunnen alleen online gekocht worden en met een ticket voor een stream vanuit een deelnemend restaurant is tevens een plekje voor het diner gereserveerd.

 

Theater De Nieuwe Kolk

Weiersstraat
1
9401ET Assen

Tel.: 0880128550
https://www.dnk.nl/theater/

Nieuws in Assen

Meer nieuws